Hebt u last van uw voeten? Hebt u pijnklachten van knie, heup, rug? Chronische of steeds weer terugkerende klachten van oa. knie, heup, lage rug, nek kunnen hun oorzaak vinden in standsafwijkingen. Zolang alles in balans zullen er geen klachten optreden. een mens mag dus best "scheef" zijn. Echter als er klachten zijn kan deze scheefheid een goed aangrijpingspunt zijn voor een oplossing. Onze behandeling kunnen we ondersteunen met diverse methodes zoals, manuele technieken op oa de voet, dryneedling en kinesiotaping.

Ook voor teen- en nagelproblemen hebben we goede oplossingen. Klik hieronder op de onderwerpen voor meer informatie of mogelijkheden. En natuurlijk de Diabetische screening en voetverzorging.

Podologic is betrokken bij sport en sporters. Trots zijn wij om te kunnen melden dat we samen met een selecte groep Podo praktijken aangesloten zijn bij het Topsport Medisch netwerk van het NOC/NSF .

 

Register Podologie / Podotherapie

Podo komt van pes wat voet betekent. De mens staat, loopt, springt kortom beweegt zich voort op zijn / haar voeten. Deze vormen de basis van het lichaam. Elke standafwijking van de voeten heeft gevolgen hoger in het lichaam. Omgekeerd geldt ook dat elke houdingsafwijking een verandering op het nivo van de voeten tot gevolg heeft. Deze standafwijkingen gelden voor het hele lichaam en betekenen een ongelijke belasting blijven bijvoorbeeld voor de voeten, knieën, bekken enz. Dit vindt niet alleen links ten op zichte van rechts plaats, maar ook voor ten opzichte van achter.

Lees meer

Orthesiologie

Teenklachten en of standafwijkingen van tenen kunnen behandeld worden met een uit siliconen vervaardigde, op maat gemaakte teenorthese. Afhankelijk van de toepassing kan korrektief of protectief (beschermend) gewerkt worden.

Lees meer

Instrumentele behandeling

Met instrumentele behandeling bedoelen we de gespecialiseerde podotherapeutisch voorbehouden voetbehandeling in. Hieronder wordt verstaan het verwijderen van eelt en likdoorns (d.m.v snijden en frezen) en het behandelen van nagelklachten.

Lees meer

Dryneedling

Dry Needling is een efficiente techniek waarbij op een speciale manier spieren worden aangeprikt die daardoor snel en langdurig ontspannen. Met Dry Needling wordt een "droge" naald in de spier gebracht. "droog" wil zeggen zonder vloeistof of medicatie.

Lees meer

Echografie

Echografie (ultrasound) is een krachtig diagnostisch hulpmiddel om verschillende soorten weefsels in beeld te brengen. Door nieuwe technologieën en hogere frequenties kunnen uitstekend structuren van het bewegingsapparaat in beeld worden gebracht als aanvullende diagnostiek.

Lees meer

EPTE®

EPTE® is een innovatieve behandelvorm voor de behandeling van chronische peesontstekingen.

Lees meer