Echografie

ECHOGRAFIE

 

Echografie (ultrasound) is een krachtig diagnostisch hulpmiddel om verschillende soorten weefsels in beeld te brengen. Door nieuwe technologieën en hogere frequenties kunnen uitstekend structuren van het bewegingsapparaat in beeld worden gebracht als aanvullende diagnostiek.

echosettingMet een echografie apparaat wordt het bewegingsapparaat gedetailleerd in beeld gebracht. Afwijkingen zijn goed herkenbaar en objectief vast te leggen.

Echografie kan onderdeel uitmaken van het podologische onderzoek doch ook separaat worden ingezet/aangevraagd door een behandelaar als aanvulling en/of beeldvorming van haar/zijn diagnostische proces.

Als MS (muskulo skeletal) U (ultrasound) echografist met als achtergrond fysiotherapeut kunnen ook andere gewrichten en structuren dan alleen voet/ enkel in beeld worden gebracht.

ziekte van s severTe denken valt aan het objectiveren van een tenniselleboog of een slijmbeursonsteking, geheel of gedeeltelijke pees en of spier scheuren, bandletsel, inklemmingsproblematiek (impingement) van bv de schouder.